Efterårsferie, hekseskud og din super intelligente krop

IMG_9911.jpg

Koppen er klog, jeg ved det, har læst stakkevis af bøger om dette og ikke mindst mærket det på egen krop, flere gange. For snart 2 uger siden fik jeg et hekseskud på en havedag i vores andelsforening og set i bakspejlet var lige hvad min krop og mit nervesystem trængte til. Inden mine to sygmeldinge med stress så ville jeg ha blevet super irriteret over alt jeg så lige pludseligt ikke kunne gøre, men i dag er jeg klogere. Jeg har følt mig super stresset den seneste tid og når man ikke selv føler man kan stoppe sine grublerier, så ender det med at kroppen kærligt går ind og ’hjælper’ en ved at sætte en stopper. For mit vedkommende endte en længere tids press med et klassisk hekseskud, hvilket har gjort at jeg været nødt til at ta den med ro og ’falde ned’ og acceptere at det er som det er fordi det ellers ville gøre alt for ondt. Så her to uger efter kan jeg mærke at jeg først og fremmest sover meget bedre end jeg gjort i lang tid og jeg har ligesom bare føler mig mere rolig. Jeg kan bestemt mærke at der er ngt i ryggen med når jeg tager den med ro og går i seng i tid så går det lidt i sig selv.

 

Så hvad vil jeg sige med dette? Jo vores kroppe er intelligente og hvis vi ikke passer på os selv så vil kroppen gå ind sige stop. Så husk at være kærlig mod jeres kroppe, tal pænt til dem og bruge din weekenden på at give din krop det den har brug for lige nu. Måske er det søvn, nærende mad, bevægelse eller noget helt tredje, hvis du lytter efter så kommer du til at høre lige præcis din krop beder dig om.

 

Jeg tænker give min krop masser af søvn, frisk luft og tid med min familie.

Rigtigt god fredag til dig,

Kh

Caroline

At dele sin historie - du er ikke ensom

IMG_4020.jpg

Når man er ramt af udmatningssyndrom så kan man ofte føle sig enormt ensom. Det er umuligt at forstå hvordan det er at leve med udmatningen hvis man ikke har prøvet det. Derfor bliver jeg så glad når andre som været helt nede deler med sig af sine erfaringer. Min coach Caroline Norbelie og hendes podcastpartner Per Lundevall gør et kæmpe job med sin fine podcast 'Prestationspodden' i Sverige hvor de hver anden uge interviewer mennekser om stress, præstation og hvordan man kan præstere og  samtidigt have det godt. Selv om det er på svensk kan jeg virkelig anbefale dig at lytte til denne podcast. Såå inspirereande og stødtende.

En anden person som deler med sig på en meget ærlig måde om sit liv med udmatningssyndrom og depression er svenske bloggeren 'Frk Duktig'.  På sin blog beskriver hun meget ærligt om sine ups and downs og om sin kamp at komme videre i livet uden at gå ned i gen. Har virkelig stor respekt for at hun er så åben og det betyder utroligt meget at man kan se at man ikke er alene. I sin seneste post delte hun dette billede som på en rigtigt god måde beskriver de vilkår man lever under når men en gang er gået ned. At man hele tiden skal hold øje med sit energi forbrug og at det der gav energi i går kan være det det får det hele at vippe over næste dag. Såå tricky at få den rigtige balance så glasset ikke bliver tomt igen når man vel har været ramt. 

mobiluppladdning_5a094b89ddf2b3446907b3cc.jpg

 Billede fra bogen 'Lär dig säga jag och nej', Burlin och Pellbäck. Reviderer af Stressrehab.

Jeg har de seneste år følt et enormt behov af at dele min historie. Jeg tænker der må være mange fler som mig der har brug for stød i processen til et mere harmonisk liv. Nu vil jeg gøre et forsøg at bruge min blog til at dele min viden om stress, inspirere mig selv og jer der har stressen tæt på til at huske på at passe på sig selv og forebygge så vi ikke havner der igen. 

Jeg håber du vil følge med mig på min rejse!

Kh Caroline

 

Sensommer søndag

caroline flindt louisisana

Jeg elsker at ta på søndagstur med familien. At forlade hjemmet i nogle timer, spise frokost ude og glemme alt om todo lister, vasketøj, madlavning, det er livet det. I dag hentede min kære svigerfar os med sin bil for en dejlig søndagstur nord på. 

caroline flindt louisisana

Målet var som du sikkert kan regne ud, skønne Louisiana.

Et museum 'with a view'!

caroline flindt louisisana

Tal R imponerede både store og små med sine store fantasifulde collager. Efter at tjekket udstillingerne ud, spist dejlig frokost med kig til Øresund så gik turen til børneværksted hvor både jeg og lilla V hyggede os med ler og maling.

caroline flindt louisisana

På vej hjem stoppede vi på Arne Jacobsens gamle tankstation i Skovshoved som er blevet til isbar og fik en kugle lakridsis.  En perfekt søndag helt i min smag.

Nu skal jeg gøre klar til morgendagen,. Vores ferie er slut og hverdagen starter så småt. Skolestart er dog først om en uge, så de helt tidlige morgner venter vi lidt med. Rart med en blød start for hele familien. 

Visionboard - Alt du ønsker kan du få

Caroline Flindt Visionboard

Vi er lige kommet hjem fra sommerhuset på Fyn og som altid ved dette tidspunkt på året glæder jeg mig som et lille barn til nystart. Elsker at reflektere over hvad der har været og sætte op nye mål for hvad der skal komme. Faktisk synes jeg den her tid er bedre til nystart end nytår, julstressen lægger jo ligesom ikke op til reflektion.

Jeg er meget visuel og elsker billeder, så da min coach (ja, hun heder faktisk Caroline og er lige som mig svensker) opfordrede mig til at lave et 'visionboard' for efteråret 2017 blev jeg super inspireret. 

Hvordan gør man så det? Jo, først er jeg startet med at notere alle tanker der popper op i mine noter i mobilen og når jeg er klar til det så laver jeg en billede collage med billeder i computeren, der tydeligt repræsenterer mine ønsker og drømmer for det kommende halvår. Fx. så drømmer jeg om mit eget kontor, jeg er for det meste ret træt af at sidde hjemme, trænger til at komme hjemmefra og gerne sidde med nogle andre kreative mennesker. Billedet her over er fra vores ferie på Fyn hvor min mand tjekker et meget smukt kontor ud i Svendborg havn. Tænker at dette billede skal få illustrere dette ønske.

Når jeg er klar med visonboardet printer jeg det ud og hænger ved siden af min seng, på køleskabet og måske laver jeg en lille kopi som frontbillede i min mobil. Jeg tror på at vi underbevist bevæger os hen i mod de mål vi sætter op. Skal blive sjovt at se når vi når december hvad jeg kan krydse af på mit board.

Hvad drømmer I om her til efteråret? Hvad skal op på jeres visionboards? 

Ha det godt og pas på dig selv!

 

Endelig sommerferie

IMG_1835.JPG

Sender en lille sommerhilsen fra et meget smukt Svendborg. Endelig har vi ferie og som altid har vi to uger her i min mands families sommerhus med det smukkeste view ud over Svendborgsund. Billedet er fra gårsdagens morgentur, dejligt ikke? I dag har det regnet, men hvad gør det når man kan sidde indenfor og hygge, snuppe middagslur, tegne eller læse? Jeg skal indrømme at det ikke bare er lige sådan super nemt at gå fra super aktiv til afslappet. Når man er vant til en effektiv hverdag går der lidt tid inden hele systemet falder til ro. Men det skal nok komme, der er god til. Nu skal jeg igang med lidt aftensmad til den lille familie. Det er ved at klarne op så hvis vi pakker os godt ind så tror jeg at vi kan spise aftensmaden ude. Håber du er et dejligt sted og at du får slappet godt af, det er jeg sikker på at du fortjener. 

Vi snakkes ved!

KH

Caroline

Kunsten at gå langsomt

I mange år handlede mine gåture om at gå hurtigt og langt. Forstå mig rigtigt, der er intet galt med at få pulsen op tværtimod, men da jeg for snart 5 år siden fik min første stresskolaps så ændrede sig alt. Fra at nemt have kunne powerwalke alle søer rundt 3-5 ganger om ugen i højt tempo, kunne jeg lige pludseligt næste ikke magte en sø uden at føle mig skidt tilpas og anspændt i nakke og skuldre. Indimellem blev jeg simpelthen nød til at sætte mig ned på en bænk som en eller anden gammel pensionist og stirre ud i luften, inden jeg kunne rejse mig op igen. Det kan lyde helt absurt, men det var lige præcis sådan det var og det var bestemt ikke særligt sjovt.

 

I dag kan en god gåtur være at gå rundt alt fra en til alle søer. Det er dagsformen der bestemmer tempoet. Fordi at jeg den seneste tid følt mig lidt ekstra presset(det kræver energi at starte op som selvstændig) så udfordrer jeg mig faktisk lige nu ved at prøve at gå så langsomt som muligt og nyde naturen på min vej. Det er en øjenåbner i dobbelt bemærkelse. Lige pludseligt ser jeg planter, blomster, dyr, former, farver som jeg ellers ikke lagt mærke til. Det kan sikkert lyde helligt i nogens ører, men det er faktisk lige sådan det er. Jeg skulle vilje kalde det for en slags gående mindfulness. Det er rart for krop og sjæl og kan varmt anbefales hvis man synes at livet går lidt for stærkt.

Nu skal jeg videre med jobbet så jeg kan få krydset af lidt på dagens todo liste. Jeg ønsker dig en dejlig dag og kom gerne  med tip på hvad du gør for at balancere op i din hverdag. 

Alt det bedste til dig,

KH

Caroline